Hoppa till sidans innehåll

Tung helg för A-laget

04 FEB 2019 14:19
Det blev en tung helg för A-laget när man mötte sina två huvudkonkurrenter i serien i helgen. B-laget hade däremot en mer lyckad helg med två segrar varav den ena mot serieledarna från Särö.
  • Uppdaterad: 04 FEB 2019 14:19

A-laget åkte till Exercishuset på Heden för att ge Åsa en kamp om seriesegern. Vi visste på förhand att det skulle bli extremt tufft då Åsa preics flugit in en vass Japan till laget. 

Glädjande hade vi i veckan också fått ett nyförvärv när vår tränare Tim Cornelius valt att skriva på för klubben. Vi hoppas att Tim får ordning på sina krånglande höfter och kan vara med frekvent i höst på träningar och matcher. Övriga spelare för dagen var Sebbe, Peter och Stefan.

Alla fyra killarna spelade bra där t.ex. Sebbe pressade deras Japan till en femsetare och Tim tog en match trots två års speluppehåll. Tyvärr var inte marginalerna riktigt på vår sida då vi förlorade fyra av fem stycken femsetsmatcher. Slutresultate 8-3 kändes lite stort, men Åsa var det bättre laget för dagen och vi hade behövt stolpe in för att ta poäng.

På eftermiddagen var det dags att ta sig an Partille/linne för att hålla kvar kvalplatsen i egna händer. Victor hoppade in i laget istället för Stefan. Tyvärr var killarna lite slitna efter förmiddagens tuffa match och Linne/Partille med två väldigt duktiga ungdomar från Norge pressade alla våra spelare och gick rent för dagen. När vi inte lyckades knipa övriga motståndare i laget så blev det ytterligare en 8-3 förlust och nu hänger kvalplatsen på att vi själva vinner återstående matcher samtidigt som vi får hoppas på att Åsa slår Partille/Linne i nästa sammandrag.

Även B-laget fick bege sig till Execishuset dagen efter för att spela seriefinal mot en annan lokalkonkurrent, Särö i div 3. Spelare för dagen var Erik, Magnus H, Johan A som vi lånade från A-laget och Emil som gjorde debut i b-laget. Det började knackigt med ett 1-3 underläge efter första omgången men sen kom vi igång och gick upp till 5-3 innan dubblarna. Med en dubbelseger för respektive lag kunde vi sen avgöra i sista singlarna till en 8-5 seger. Kul att se att Emil i sin debut vann en singel och en dubbel och var på väg att vinna ytterligare en på slutet, men som avbröts när segern var säkrad.  Eftermiddagens match mot Lindome blev tuffare än vad vi kanske räknade med och även om det blev en 8-4 seger till slut var vi rejält pressade hela vägen in. Vi höll även på att få hjälp av Horred som pressade Särö rejält i omgången men föll med knappa 6-8. Det innebär att vi ligger på samma poäng som Särö, men efter i matchkvot och måste hoppas på hjälp för att ha chans på direktplatsen till tvåan.

/Magnus H

Skribent: Magnus Hansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer till Kungsbacka BTK

Tum Bygg

Campino

 Stiga Sponsor

LF_Halland

 

 

Vill du bli sponsor? Kontakta i så fall This is a mailto link 

Postadress:
Kungsbacka BTK - Bordtennis
Per Arvidsson, Hällingsjövägen 341
43497 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 0722256443
E-post: This is a mailto link

Se all info