Hoppa till sidans innehåll

Rapport från SSM i Halmstad

10 DEC 2018 11:54
I helgen avgjordes sydsvenska mästerskapet i Halmstad och fem Kungsbackaspelare i 11 olika klasser gjorde sitt bästa för att försvara klubbens färger.
  • Uppdaterad: 10 DEC 2018 11:54

Helgen inleddes med P13 där Oskar var med och kämpade. Tyvärr hamnade han i en tuff trepool med den försteseedade favoriten från Halmstad. Här spelade Oskar fin pingis, men föll i tre set tyvärr. Nästa match var en jämn match där Oskar plågades lite av en sträckning i ryggen och inte fick ut sin fulla kapacitet och tyvärr tog turneringen slut här. Vi hoppas att Oskar som kämpat lite med sin motivation för pingisen det sista hittar tillbaka till spelglädjen igen. Vi vet vilken enorm högstakapacitet som Oskar besitter.

Helgen fortsatte med HJ20 där Victor tog en match, men sen föll mot en tuff motståndare i nästa.

Sebbe och Victor körde därefter herrdubbel. Man började lite nervöst mot ett ungdomspar från BTK Rekord, men kunde ändå bärga hem segern med 3-1. I nästa omgång ställdes man mott tufft motstånd med bland annat en superettanspelare på andra sidan bordet. Nu var spelet betydligt bättre och man hade 1-1 i set och hängde med bra i tredje, men när man tappade det tröt tålamodet och det blev respass i kvarten.

Sebbe och Victor fortsatte med Herrar elit. Victor åkte ut direkt mot tufft motstånd medan Sebbe tog sig fram till semifinal via två riktigt fina segrar med bra spel. Här väntade återigen superettanspelaren från Vetlanda Hannes Thörn. Sebbe spelade riktigt starkt och hade 2-1 ledning och även en klar ledning i fjärde i början, men då vände det tyvärr och det blev förslust men en mycket fin bronsmedalj till Sebbe.

Även undertecknad var i farten och lyckades knipa en bronsplats i H40, men med få deltagare och inget lysande spel var det inte mycket att hurra över.

På söndagen var det bara Erik och Victor som var i farten. Det började med P15 där Erik i en tuff grupp med bara högre rankade spelare tog en fin seger och vara bara ett vunnet set till från att gå vidare från poolen. Victor fick till ett stabilt spel och tog sig fram till final där Chrlie Widing precis som dagen innan blev för svår och det blev en silvermedalj.

På eftermiddagen var det dags för P14 som sista klass. Även här hamnade Erik i en grupp med bara högre rankade spelare och lyckades efter riktigt fint spel ta en seger, men föll i sina andra två knappt. Victor tog sig återigen fram till en final och ställdes då mot en spelare som skrällt och slagit ut två seedade på vägen fram. Victor som slagit honom två gånger tidigare under dagen i båda sina pooler fick nu inte till sitt bästa spel och det blev ytterligare en silvermedalj.

Nu önskar vi alla spelare lycka till som ska spela särösmashen och särö vinter drive in i helgen. Vi har dessutom ett stort gäng som ska spela vm-kval i ping-pong i helgen i Varberg.

Tänk på att det är jättekul att tävla och väldigt bra träning för sin utveckling. Även förluster mot bättre motståndare utvecklas man massor av. Ett tips är också att filma sina matcher. Dels är det jättebra att anaylsera sitt spel efteråt, men lovar att det är ett kul minne att spara till framtiden också.

/Magnus H

Skribent: Magnus Hansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer till Kungsbacka BTK

Tum Bygg

Campino

 Stiga Sponsor

LF_Halland

 

 

Vill du bli sponsor? Kontakta i så fall This is a mailto link 

Postadress:
Kungsbacka BTK - Bordtennis
Per Arvidsson, Hällingsjövägen 341
43497 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 0722256443
E-post: This is a mailto link

Se all info