Hoppa till sidans innehåll

Bra start för A-laget

23 SEP 2018 18:37
A-laget fick en bra start på seriespelet och tog en klar 8-2 seger mot Askim. På eftermiddagen följde man upp med en stark insats i prestigemötet mot seriefavoriterna från Åsa och tog en pinne efter 7-7. Rapport från B-lagets matcher under läs mer.
  • Uppdaterad: 23 SEP 2018 18:37

A-laget fick alltså en bra start på sin resa som nykomlingar i div 2. Mot Askim blev det en klar 8-2 seger. Spelare denna dag var Sebastian Andersson Peter Lundberg, Johan Andersson och Victor Hansson. Sebbe, Peter och Victor tog två singlar var i öppningen och sen två starka dubbelinsster gav en säker 8-2 seger.

På eftermiddagen var det dags för slaget om Kungsbacka mot tuffa Åsa som kom från div 1. Peter visade upp en otrolig styrka och tog alla sina matcher. Extra imponernade när han inte spelat en boll sen sammandraget i våras, men visaade att hans kvot på 26-0 i tvåan för några år sen inte var en slump. Även Sebbe visade att gamla takterna sitter i och tog sina två första matcher och inför dubblarna stod det 4-4.

Sebbe och Victor hade en hård match i förstadubbeln, men föll i en femsetare, men Johan och Peter spelade riktigt starkt och tog en viktig seger i en riktigt tuff match där man vann fjärde set med 18-16 och sen femte set lite enklare och tog oss fram till 5-5 inför de avslutande singlarna. Peter tog snabbt sin match och Victor hade ingen chans mot Åsas Fransman och det var 6-6. Sebbe fick ge sig efter en hård match mot Nyberg med 1-3 och det såg ut som vi skulle gå poänglösa från matchen, men Johan tog fram all sin rutin och spelskicklighet vid 1-1 i sista matchen och tog två raka set fram till delad poäng med 7-7 som slutresultat. Det kunde blivit ännu bättre då Victor i sin andra match hade 10-10 i femte set mot Simon Hansson, men föll med 12-10. Å andra sidan tog Sebbe en femsetare mot deras Fransman med 11-9 så studerar man siffrorna var det nog ett rättvist resultat. Ser ut att bli en lika spännande säsong för a-laget detta året som man hade förra säsongen.

B-laget i div 3 med Magnus Kindblom, Andreas Lindh, Johan Jakobsson och  Magnus Hansson i laget började starkt och gick upp till 3-0 ledning mot Varberg när Johan, och Magnus X 2 tog sina matcher, men Varberg kom starkt tillbaka och inför dubblarna var det 4-4. Mathias Svensson hoppade in i ena dubbeln och vi tog båda och gick upp till 6-4. Kindblom tog sin sista singel och det stod 7-4. Tyvärr tappade vi två innan Hansson knappt lyckades ta sin sista och en hård 8-6 match var klar.

På eftermiddagen var det seriefavoriten Särö som stod för motståndet. Tyvärr var vi lite för svaga här och de gick snabbt upp till 7-1 där bara Kindblom knep en match. Vi kämpade på och tog två starka fighter i dubbeln där Lindh fick fart på spelet och vann ihop med Kindblom. Även Johan och Magnus knep alltså  sin andra dubbel och det märktes att lite extra fokus på dubbeln senaste träningarna gett resultat.

Tyvärr avgjorde sen Särö i nästa omgång och en klar 3-8 förlust där vi ändå hade en fjärde seger som inte räknades och två femsetare som vi förlorade, men vi föll mot ett bättre lag idag.

Även vårat damlag har varit i farten i helgen i div 2. Vi hoppas att vi kan få en rapport även därifrån från någon som var på plats.

Skribent: Magnus Hansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer till Kungsbacka BTK

Tum Bygg

Campino

 Stiga Sponsor

LF_Halland

 

 

Vill du bli sponsor? Kontakta i så fall This is a mailto link 

Postadress:
Kungsbacka BTK - Bordtennis
Per Arvidsson, Hällingsjövägen 341
43497 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 0722256443
E-post: This is a mailto link

Se all info