Hoppa till sidans innehåll

Seriespelet avslutat

03 APR 2019 10:04
Årets seriesäsong är avslutad. Herrarnas A-lag slutade på en fin tredjeplats i div 2, men besvikelsen var ändå stor att man med knapp marginal missade kvalplatsen till ettan. Damerna kämpade starkt i damtvåan, men slutade sist i serien.
  • Uppdaterad: 03 APR 2019 10:04

Herrlaget hade som målsättning att ta klivet upp till ettan och hade länge kvalplatsen klar. Tyvärr väljer Partille-Linne att ta in tre utlänningar när man möter tidigare obesegrade Åsa och går därmed om oss i tabellen. När man sen inte ställer upp i kvalet känns det extra tungt, men vi tar nya tag nästa år med en glasklar målsättning att ta klubben upp till div 1.

Damerna hade för första gången på flera år lag i riksserien och som nykomlingar i div 2 blev det ett tufft år, men man vann ändå både flera delmatcher och många set och har garanterat utvecklats som spelare under året. Vi hoppas att tjejerna tar nya tag nästa år.

B-laget har haft en stabil säsong hela året och från sammandrag ett haft andraplatsen i serien. Med lite mer skärpa i slutomgångarna, bl.a från lagledaren så hade tom seriesegern kunnat bärgas, men med tanke på att A-laget inte tog klivet upp valde vi att avstå vår kvalplats upp till div 2. Detta beslut togs för att man annars inte får flytta spelare till A-laget när de saknar spelare om man ligger i samma serie.

Nästa säsong blir det istället derby i div 3 då "gubbalaget" tog klivet upp till trean genom att gå obesegrade i div 4. Vilka matcher vi har att se fram emot där. Vårat ungdomslag i div 4 har också spelat bra och hamnade till slut på en fjärde plats. Nu vet vi att Wiklund ska göra militärtjänst i Ronneby och Erik och Oskar tvekat lite kring sin pingissatsning, men vi hoppas att man känner att det vore kul att ha ett lag i div 4 och spela för att det är skoj även nästa säsong.

I femman har våra två lag haft det lite tyngre och hamnat på de två sista platserna. Då ska vi komma ihåg att i det ena laget har man bara spelat med tre ungdomar födda 06 och 07 så det är bara en tidsfråga tills det här gänget börja ta sig uppåt i seriesystemet.

Nu laddar vi för KM och vårens sista tävlingar innan sommarträningen tar vid.

/Magnus H

Skribent: Magnus Hansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer till Kungsbacka BTK

Tum Bygg

Campino

 Stiga Sponsor

LF_Halland

 

 

Vill du bli sponsor? Kontakta i så fall This is a mailto link 

Postadress:
Kungsbacka BTK - Bordtennis
Per Arvidsson, Hällingsjövägen 341
43497 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 0722256443
E-post: This is a mailto link

Se all info