Hoppa till sidans innehåll

Div 2 damer V

17 JAN 2019 12:52
I helgen som gick var det åter dags för spel i divison 2 damer. Denna gången gick resan till Falköping för att möta Ruddalen som huserar i nedre delen placeringsmässigt tillsammans med KBTK och Mariedal som för tillfället leder ligan. Efter två timma
  • Skapad: 17 JAN 2019 12:52

I helgen som gick var det åter dags för spel i divison 2 damer. Denna gången gick resan till Falköping för att möta Ruddalen som huserar i nedre delen placeringsmässigt tillsammans med KBTK och Mariedal som för tillfället leder ligan.

Efter två timmars resa med tre sovande tjejer landade vi i Frejahallen i god tid för en rejäl uppvärmning innan första omgången mot Ruddalen som för dagen mönstrade två nabbspelare & en offensiv spelare. Linnea började mot nabb och tog hem första set efter bra spel men förlorade därefter 3 jämna set på raken och matchen. Alva som kom till spel trots problem med inflammation i knäna efter en hård vecka i Hemsedal var lite trögstartad och förlorade sina två första set klart men kom sedan igång riktigt bra och förlorade knappt det tredje setet efter mycket bra spel.

Dags för Alexandra och Linnea att spela. Alexandra mot nabb vilket hon brukar ha svårt för men efter bra spel tog hon första setet för att sedan förlora andra rätt klart. Set tre och fyra började hon komma underfund med motståndarens spelstil och spelade upp sig ordentligt men förlorade två jämna set och matchen till slut.

På grannbordet mötte Linnea Ruddalens offensiva spelare vilket passade hennes spelstil bra. Första set gick klart till Linnea som sedan förlorade andra knappt och vann tredje knappt. I fjärde set tog Linnea en övertygande ledning och lagledaren började bli lite nervös vilket nog Linnea blev också då motståndaren vände och vann fjärde knappt för att sedan också ta en knapp vinst i femte. Mycket bra match dock som lika gärna kunde slutat med vinst för Linnea.

Femte matchen spelade Alexandra mot nabbspelare och tog hem första set jämnt för att sedan förlora andra lika jämnt. Efter att ha tagit tredje set klart lyckades hon ro hem också fjärde set och därmed matchen så nu var det klart för dubbel.

Samtidigt hade Alva kommit igång ordentligt i sin andra match och fick motståndaren (nabb) att kämpa för poängen. 1:a och 2:a set var mycket jämna men togs av Ruddalen men Alva var bra med vilket hon visade i 3:e & 4:e set som hon tog hem efter övertygande spel. Jämna set här också. 5:e set blev en riktig nagelbitare och kunde ha slutat hur som helst men till slut tog Ruddalen hem det.

Dags för dubbel som Linnea & Alexandra fick spela då Alva behövde vila knäna. Våra tjejer kom igång bra och vann första setet med 13-11 för att sedan tappa lite och förlora andra klart. I 3:e spelade dom upp sig igen och vann setet övertygande för att sedan tappa 4:e setet klart igen. 5:e setet blev en riktig rysare som kunde ha slutat hur som då alla spelade riktigt bra men till slut lyckades Ruddalen plocka setet med 12-10. Mycket bra spel trots allt av Linnea och Alexandra som spelade dubbel för första gången.

Trots förlust med 6-1 till slut så var våra tjejer bra med med 3 fyrsetare och 3 femsetare och en matchvinst.

Efter en god lunch på Rasta var det dags att möta Mariedal som leder serien för tillfället. Alexandra & Alva var först ut och fick inte riktigt till sitt spel och förlorade sina matcher klart. I 3:e matchen var Linnea bra med i första men förlorade jämnt, tappade 2:a klart och spelade jämnt i 3:e men förlorade knappt. I 4:e matchen var Alva bra med i 1:a setet som förlorades knappt men resten tog Mariedal klart. Match 5 gick klart till Mariedal, Alexandra kom aldrig in i spelet. I Linneas sista match så gick första set övertygande till Mariedal men sen spelade Linnea upp sig ordentligt och spelade två jämna set som såg mycket bra ut men förlorade bägge till slut med 11-8.

Förlust till slut med 6-0 mot Mariedal men även om det inte syns i siffrorna så var tjejerna tidvis med bra och spelade bra pingis även om seten förlorades.

 

 

 

Skribent: Roald Karlsson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer till Kungsbacka BTK

Tum Bygg

Campino

 Stiga Sponsor

LF_Halland

 

 

Vill du bli sponsor? Kontakta i så fall This is a mailto link 

Postadress:
Kungsbacka BTK - Bordtennis
Per Arvidsson, Hällingsjövägen 341
43497 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 0722256443
E-post: This is a mailto link

Se all info